Leserinnlegg fra Kristin Austgulen Fosnæs

Vi har gleden av å ha inngått en sponsoravtale med Kristin Austgulen Fosnæs, som er vår lokale langrennstjerne – vi skal følge henne gjennom sesongen hvor hun holder oss oppdatert på hvordan det går!

LESERINNLEGG

Nå har jeg kommet meg hjem igjen etter en måned med mye reise. I starten av november dro jeg på samling med jr. landslaget på Idrefjell. Deretter var det seks rolige dager hjemme før turen gikk videre til Beitostølen. Snøforholdene hjemme i Oslo var ikke akkurat noe å skryte av, så da var det godt å komme seg til et sted der det var lagt ut en løype 5 km. Der fikk jeg lagt ned en god mengde kilometer på ski, som jeg tror jeg vil ha nytte av senere i sesongen.

På Beitostølen fikk jeg også unnagjort sesongens første rennhelg. Det klaffet ikke like bra som hva jeg hadde et håp og ønske om. Jeg stresser likevel ikke med dette, da jeg ikke har lagt opp treningen min til at jeg skulle gå fort her. Men det var veldig gøy å være i gang med sesongen. Det er noe helt eget å få på seg startnummer, blodsmak i munnen og en solid «rennhoste» etterpå. Det høres kanskje rart ut, men det er jo noe vi skiløpere liker!

Etter Beitostølen gikk turen videre til Gålå, der det ikke var noe å utsette på treningsfasilitetene. Det var milevis med lange løyper med natursnø, så jeg fikk også her gjennomført gode øker på snø. Juniorene hadde sesongåpning helgen etter på akkurat Gålå. Her gikk vi sprint og 5 km skøyting. Merket på både bena og resten av kroppen at november har vært en måned med mye trening og at overskuddet ikke er helt på topp. Med dette i betraktning er jeg veldig fornøyd med to tredjeplasser fra helgen, og føler jeg fikk gode svar på at treningen jeg har lagt ned har vært bra når jeg henger såpass bra med når kroppen virker såpass sliten som den gjør. Jeg og resten av jr. landslaget ble igjen på Gålå og hadde en fin treningssamling frem til 5 desember.

Dette var den siste samlingen vi hadde som et lag, og jeg merket at jeg kommer til å savne å dra på samling med en så bra gjeng. Planen min fremover blir å roe litt ned på treningsmengden for å få tilbake overskuddet. Jeg gleder meg også til å nyte julen med god mat, familie, venner og forhåpentligvis mye snø og gode skiforhold.